Om Bertramjordet og borettslaget

Bertramjordet borettslag ble bygget i 1987, og består av 4 lavblokker og 10 rekkehus. Området er attraktivt og koselig og det ligger landlig til i skogkanten på Åsbråten i Søndre Nordstrand bydel, bare 15-16 km fra Oslo sentrum.

Til sammen består borettslaget av 161 boenheter, fordelt på 75 leiligheter i rekkehus og 86 leiligheter i blokkene. Leilighetene er av varierende størrelse fordelt på 2, 3 og 4 rom.

Med Søndre Ås gård som nærmeste nabo er den landlige atmosfæren en ren nytelse for kropp og sjel. Bomiljøet er preget av mange kulturer og er godt, sosialt og rolig.

Bertrambukken
Statue av bukken Bertram står i rundkjøringen ved ankomst Bertramjordet borettslag. Han står og ser i retning Søndre Ås Gård hvor han bodde. Et jorde ble kalt opp etter bukken og er en del av høyden som borettslaget i dag ligger på. Les mer om Bertram nederst på siden.

Området er meget barnevennlig med lekeplasser på hvert tun og Åsbråten barnehage i umiddelbar nærhet. Det er også kort vei til Hvervenbukta, som er regnet som en av Oslos beste badestrender. Her finner du også den koselige kafeen Anne på landet.

Vi har et godt nett av gang- og sykkelstier gjennom området. Her finner du Bertramjordet på Google Maps.

Her finner du tidligere omsetning av eiendommer på Bertramjordet.

Buss (79 Grorud eller 80E Jernbanetorget) fra Oslo sentrum eller Holmlia jernbanestasjon stopper ved nærbutikken Prix/Åsbråten. Ca 5 minutter å gå fra borettslaget. Her kan du sjekke avgangene fra Åsbråten på ruter.no.

Du kan også ta toget fra Rosenholm stasjon til Oslo S/Skøyen. Turen til Oslo S tar bare 15 minutter. Toget går to ganger i timen – og i tillegg er det ekstravganger til Oslo på på de travleste tidene av døgnet. Til Rosenholm kan du gå eller sykle gjennom skogen, eller kjøre bil (gratis pendlerparkering på stasjonen). Fra Homlia går det enda flere tog.

Har du kjøpt leilighet eller rekkehus hos oss, kan du ha god nytte av å bli med i Facebook-gruppa som er ment for oss som bor på Bertramjordet, og hvor stort og smått deles beboerne imellom.

Grendehuset.

Grendehuset ligger midt i området og leies ut til til private sammenkomster og møter. Hver torsdag er huset åpent for alle med bordtennis, spill, kurs av forskjellige slag og mye mer.

Lokalene er meget godt utstyrt med kokeutstyr, dekketøy, bestikk osv. Beboere i borettslaget kan leie grendehuset til halv pris i forhold til eksterne.

Ønsker du å leie grendehuset: https://grendehuset.bertramjordet.no/book-grendehuset/

Ballbingen

Ballbingen på nedre tun er meget populær. Bingen kan brukes til fotball, håndball, basketball og volleyball.

Gapahuken

Gapahuken er bygd på dugnad og ligger inne i skogen et par hundre meter fra bebyggelsen. Her er det bålpanne og muligheter for å samles til hyggelige sammenkomster. Barnehagene på tur er aktive brukere av gapahuken.

Parsellhagen

Parsellhagen ble startet i 2019, og er blitt en suksess. Det er over 20 aktive brukere. Ved siden av gleden av å dyrke sine egne produkter som deltakerne oppnår, bidrar parsellhagen til å fremme sosial kontakt på tvers av generasjoner og kulturer. Tiltaket ble i oppstartet sponset av den kommunale stiftelsen Urbant Landbruk.

Kart over området vårt og historien om geitebukken Bertram